autostradaCNAIR a anunțat în această săptămână că a fost emis ordinul de ministru pentru scoaterea din fondul forestier a pădurilor de pe culoarul tronsonului 3 (Tigveni-Cornetu, în lungime de 37 kilometri) al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești. Tot pe traseul tronsonului 3 au fost identificate șapte situri arheologice, dintre care trei sunt în cercetare.

”Programarea cercetării arheologice se face într-un interval de timp ce nu afectează lucrările de execuție, mai ales că suprafața ocupată de siturile arheologice reprezintă un procent de doar 3% din lungimea totală a tronsonului trei”, precizează Călin Cosmin, director regional în cadrul CNAIR.

Lucrările pentru tronsonul 3 vor începe în martie 2024, fiind deocamdată în etapa pregătirii pentru organizarea de șantier. Lucrările vor fi efectuate de către firma italiană WeBuild, aceeași care realizează și tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești).

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.