nod rutier

Lucrările la nodul rutier de la Bascov, acolo unde se va termina tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, merg într-un ritm susținut. Asta chiar dacă traficul în zonă este redus de câteva luni pe doar două benzi și se creează aglomerație pe sensul spre Râmnicu Vâlcea.

Iar în week-endul care vine va fi și mai mare aglomerație. De ce? Pentru că după cum spune Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, week-endul viitor, la nodul rutier de la Bascov se va devia traficul pe partea stângă în direcția de mers spre București, pentru a se permite realizarea stâlpilor din beton armat pe care va fi viitorul pasaj suprateran din capătul autostrăzii Sibiu-Pitești. Iar la sol giratoriul de sub autostradă va avea câte două benzi, va fi realizat într-o laterală și un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC) pentru întreg obiectivul de infrastructură rutieră.

Tot legat de tronsonul 5 (Curtea de Argeș-Pitești) al autostrăzii Sibiu-Pitești, în această săptămână a început să fie așternut primul strat de asfalt, pe o lungime de aproximativ opt kilometri.

Tronsonul 5 al viitoarei autostrăzi trebuie să fie gata în întregime până pe 31 august 2025 și are o lungime totală de 30,35 kilometri.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.