masini electricePiteștiul devine cu pași mari un oraș în care grija pentru un transport ”verde” se traduce prin investiții concrete de anvergură. Iar implicarea Primăriei Pitești este una constantă și susținută. După cum se știe, în Pitești și în zona metropolitană circulă deja 40 de autobuze electrice. Iar de marți 29 august au fost deschise oficial cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

După cum spunea și primarul Cristian Gentea, ”contractul de finanțare a fost semnat în 2019, însă o foarte mare perioadă de timp nu s-a făcut nimic. Licitația a fost organizată în 2022”.

Valoarea contractului pentru cele 10 stații de încărcare este de 2,5 milioane lei, dintre care 1,9 milioane lei sunt fonduri nerambursabile.

Fiecare stație are două puncte de încărcare, respectiv două locuri de parcare destinate exclusiv mașinilor electrice, dintre care 1 punct de încărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW, şi 1 punct de încărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice.

Utilizatorii pot descărca aplicația mobilă pentru stațiile de încărcare – ELMotion - din Google Play și App Store. Tariful de încărcare este de 1 Ron/ KW.

Iar dacă luăm în calcul că tot în parcarea de la Bowling sunt 40 de stații de încărcare pentru autobuzele electrice, se poate spune că aici este unul dintre cele mai mari huburi de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România.

Și veștile bune nu se opresc aici. După cum a declarat primarul Cristian Gentea pentru FinanciarPress.ro, în următorii doi ani toate cartierele din Pitești vor avea stații de încărcare pentru vehicule electrice. Vor fi în total 12 stații de încărcare. Cea mai mare stație, cu patru puncte de încărcare, va fi în Parcul Lunca Argeșului. Finanțarea va fi asigurată tot de către Administrația Fondului pentru Mediu și se ridică la 2,4 milioane lei.

masini electrice

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.