drum-asfalt.jpgCNAIR a semnat contractul având ca obiect „Execuție Lucrări Drum Expres Craiova - Pitești, Tronson 1, km 0+000 - km 17+700 - Relicitare", cu ofertantul declarat câștigător, respectiv asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi - Strade Bauunternehmung S.R.L. - Visio Construction Works S.R.L..

Valoarea contractului este de 439,29 de milioane de lei fără TVA, au precizat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sursa de finanțare este din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar garanția de 10 ani.

Traseul trononsului 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) are o lungime de 17,7 km.

Reprezentanții CNAIR au amintit că în data de 21 decembrie 2022 CNAIR a reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia având în vedere ritmul defectuos de realizare a lucrărilor și neîndeplinirea de către antreprenorul italian a prevederilor contractuale.

Stadiul lucrărilor executate ajunsese la 57,06%.

Celelalte trei tronsoane ale DEx12 au fost câștigate de firmele grupului UMB, tronsonul 2 fiind dat deja în trafic.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a estimat în iunie că în toamna anului viitor se va putea circula pe drum de mare viteză de la Craiova până la Constanța.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.