Dacia-uzina.jpgDacia a atins cea mai bună lună de vânzări pe piața din Germania, de când este prezentă în această țară, depășind în premieră pragul de 8.000 de automobile vândute.

Vânzările Dacia au crescut cu 45% în luna iunie, reușind să atingă pentru prima dată un volum de 8.233 de automobile și o cotă de piață de aproape 3 procente.

Succesul Dacia vine într-un context favorabil, în condițiile în care piața auto din Germania, cea mai mare din Europa, este într-o revenire puternică, depășind nivelurile din anii precedenți, marcați de pandemie și de criza de semiconductori.

Chiar și așa, Germania înregistrează în continuare un deficit de până la 100.000 de autoturisme lunar, comparativ cu anii 2018 – 2019.

Pentru Dacia, anul 2023 a însemnat o creștere substanțială în fiecare lună, profitând de ieșirea din criza de componente și de comenzile mari înregistrate în 2022 și la începutul lui 2023. În total, de la începutul anului, Dacia a înmatriculat în Germania 34.756 de autoturisme, cu 40,4% mai multe decât în 2022. Volumul din prima jumătate a anului este deocamdată sub cel din 2018 și 2019, când se apropia de 40.000 de unități, însă diferența ar putea fi acoperită din creșterile estimate pentru a doua jumătate a anului.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.