cj-aschiuta-1.jpgAstăzi a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Teatrului pentru Copii și Tineret “Așchiuță”, secție a Teatrului “Al. Davila”, instituție finanțată de Consiliul Judetean Arges.

Clădirea în care funcționează Teatrul Așchiută, o construcție veche, ridicată prin anii 1920, a avut de-a lungul timpului diferite funcțiuni, inclusiv sediul băncii "Albina", până în 1963, când a devenit Teatrul de Păpuși Așchiuță.

"Clădirea a fost încadrată la risc seismic II. După consolidare și modernizare va intra fi încadrată la un risc seismic de grad IV, adică una sigură!

Ce se va face:

Va fi realizat un subsol și în același tip consolidată structura de rezistență.

Va fi făcută o nouă sală de spectacol, prin adăugarea unui nivel de demisol și adăugarea unui balcon pentru spectacori, astfel încât capacitatea sălii să crească la 120 de locuri.

În același timp, prin aceste modificări, suprafața utilă a clădirii va fi mărită de la 358 mp la 588 mp.

La nivelul podului, prin mansardare, se vor amenaja șase cabine pentru actori.

Și publicul spectator, dar și actorii vor beneficia de condiții foarte bune, vom beneficia de servicii moderne, iar spectacolele vor fi realizate cu sisteme moderne de iluminat si sunet, cu sisteme scenotehnice moderne și intenționăm să realizăm și un spațiu de recreere.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 14 luni de la data primirii ordinului de începere a lucrărilor și a predării amplasamentului liber de sarcini.
Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni de la data încheierii Procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

Suma din oferta financiară: 13,6 milioane lei cu TVA.
Pentru această investiție am solicitat și am primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării și, bineînțeles, va avea și o cofinanțare directă de la Consiliul Județean Argeș", spune președintele CJ Argeș Ion Mînzînă.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.