dacia-sandero.jpgO nouă statistică vine să confirme rezultatele excelente ale modelului Dacia Sandero pe piețele europene, în luna aprilie, când a reușit să depășească toți competitorii, inclusiv celebrul Tesla Model 3.

Dacia Sandero  a vândut cu aproximativ 2.000 de automobile peste volumul reușit de principalii rivali, VW T-Roc și Opel Corsa, având un total de 18.659 de unități livrate în Europa, în luna aprilie, după cum reiese din datele Jato Dynamics. Anterior, cei de la Data Force anunțaseră cifre apropiate pentru aceste modele. Cel mai important eveniment este legat de evoluția lui Tesla Model Y, care a fost lider al vânzărilor în luna martie, dar care în a patra lună s-a situat doar pe locul 17, ceea ce subliniază caracterul de tip bulk al livrărilor Tesla.

Pe segmentul de vehicule electrice, Dacia Spring se menține în primele 5 cele mai vândute din Europa, cu 4.191 unități și o creștere de 18%. Pe primele patru locuri s-au clasat Tesla Model Y, cu 10.553 unități, VW ID.3 și ID.4, cu 6.542 și, respectiv, 5.913 unități, precum și Skoda Enyaq, cu 4.393 de unități. O ascensiune extrem de puternică poate fi observată în cazul modelului MG4, un concurent produs în China, care a prins foarte bine pe unele piețe, precum Spania sau Italia, și care vine cu spațiu mult mai mare decât Spring și cu un preț comparabil cu VW e-Up. Este de remarcat și startul lent al celui mai nou model electric de la Renault, Megne E-Tech, care s-a clasat doar pe locul 10.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.