statie-incarcare-spring.jpgNumărul de autoturisme electrice înmatriculate în luna aprilie în România a fost cu foarte puțin mai mare decât cel înregistrat în urmă cu un an, iar acest lucru are la origine în special data de start a Programului Rabla.

Printre mașinile electrice din piață sunt deja nume importante care înregistrează scăderi, în acest an. Piața de automobile electrice noi din România dă semne de încetinire, iar acest lucru ar putea să dea un semnal de alarmă pentru întreaga piață de autoturisme din România, după cum arată datele DRPCIV.

Cel mai vândut autoturism electric, Dacia Spring, a avut o scădere de 40% în luna aprilie, iar mai multe modele au înregistrat scăderi considerabile, unele în aprilie, altele pe întreg intervalul ianuarie aprilie. Trebuie precizat că una dintre cauzele solide ale scăderilor este Programul Rabla, care a început mult mai târziu față de 2022, pe 24 martie, astfel că a condus la amânarea achiziției, odată cu livrarea mașinilor. Numărul de autoturisme electrice înmatriculate în aprilie a fost de 881 unități, o creștere simbolică de 54 de mașini față de anul trecut (6,4%). Dacia Spring, liderul acestui segment, a înregistrat un volum de 306 unități, cu 39,5% mai puține decât în 2022, în luna patra, în timp ce mașina de pe locul al doilea din segmentul electric, Model Y, a reușit o creștere substanțială, de peste 400% (147 unități), pe fondul scăderii prețurilor.

După patru luni, volumul de mașini electrice noi înmatriculate în România este de 4097 unități, mai mare cu 37 de procente, față de cel înregistrat în 2022, care nu reflectă în totalitate tendința din ultimele două luni. Liderul Dacia Spring este încă pe creștere, cu 1865 de unități înmatriculate, dar avansul față de anul trecut a încetinit la mai puțin de 200 de unități (27,9%). Pe locul al doilea este Tesla Model Y, unul dintre performerii acestui an, cu 297 de unități și creștere de șase ori față de anul trecut, iar pe locul al treilea este Renault Megane E-Tech, lansat în acest an și aflat pe val, la mică distanță de Model Y (292 unități).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.