garaCompania Națională de Căi Ferate CFR SA a semnat joi 30 martie contractul în valoare de 82,13 milioane lei, pentru lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii ferate pe linia București-Pitești, primul din cele trei contracte pentru lucrări de reînnoire finanțate prin Planul Naţional de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sucursala Regională CF Craiova și Asocierea Strabag - Metabet CF SA au semnat joi 30 martie contractul pentru execuția lucrărilor de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pe linia București-Pitești, intervalul Călinești - Golești - Pitești, pe o distanță de 21 de kilometri.

Scopul lucrărilor de înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe cei 21 kilometri este aducerea liniei în parametrii proiectați, creşterea vitezei maxime de circulaţie a trenurilor de călători la 120 km/h, eliminarea costurilor cauzate de restricții, creșterea eficienței activității de operare și maximizarea gradului de siguranță.

Reamintim, de asemenea faptul că, lucrările de înlocuirela rând a elementelor componente ale suprastructurii căii pe intervalul Chitila-Golești, pe o lungime totală de 196,7 km CF, vor fi executate în cadrul celor două loturi licitate de SRCF București, cu o valoare totală estimată de 663,6 milioane lei și care în prezent se află în etapa de evaluare a celor patru oferte depuse.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.