bnr.jpgROBOR continuă să scadă şi înregistrează cele mai mici valori din iulie 2022 şi până acum. Scăderile au început după ce Consiliul Concurenţei a anunţat că va controla dacă cele mai mari bănci din România au făcut înţelegeri care să crească dobânzile ROBOR mai mult decât ar fi fost justificat (1 noiembrie 2022). Indicii ROBOR au continuat să înregistreze scăderi chiar dacă BNR a majorat rata dobânzii de politică monetară.

ROBOR  la trei luni a scăzut la 7,53%, faţă de 7,56%, nivelul din şedinţa precedentă, şi a atins cea mai scăzută valoare din 25 iulie 2022 şi până acum.  ROBOR 3M crescuse în ultima perioadă şi a atins pe 26 octombrie (8,21%) cea mai ridicată valoare din ultimii 12 ani şi 9 luni (29 ianuarie 2010). ROBOR 3M a spart pragul de 8% pe 1 august 2022.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.