tren hidrogen

Patru constructori au depus oferte la finalul anului trecut pentru înlocuirea șinelor de cale ferată de pe ruta Pitești-București pentru ca ulterior pe acest traseu să circule trenuri cu hidrogen, iar oferta câștigătoare va fi stabilită până la sfârșitul lunii februarie a.c., urmând ca cel târziu în luna mai să înceapă lucrările propriu-zise, după cum au precizat pentru FinanciarPress.ro surse din cadrul CFR Infrastructură. Aceleași surse ne-au declarat că primele trenuri cu hidrogen vor circula pe ruta Pitești-București cel târziu în toamna anului 2025.

Firmele care au depus oferte pentru înlocuirea șinelor de cale ferată sunt din Austria (Strabag), Grecia (Aktor), România (Bedamiro) și Turcia (Yepi).

Ca urmare a înlocuirii liniilor de cale ferată, vor fi eliminate restricțiile de viteză, iar trenurile cu hidrogen vor circula pe traseul Pitești-București în condiții de maximă siguranță.

Pentru tronsonul Titu-Călinești-Golești, valoarea estimată fără TVA a lucrărilor este de 374,3 milioane lei. Pentru tronsonul Călinești-Golești, valoarea contractului este de 82,1 milioane lei. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.