salariuleconomie.jpgValoarea salariului de bază minim brut pe ţară se va majora, începând de la 1 ianuarie 2023, de la 2.550 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei, după cum apare într-un proiect de hotărâre pus în dezbatere la Ministerul Muncii.

Proiectul de HG prevede că, de la începutul anului viitor, salariul minim brut pe ţară va fi de 3.000 de lei pe lună.

"Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (...) se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră", scrie în proiect.

Pentru acest an, valoarea salariului minim brut pe ţară a fost stabilită, prin HG 1.071/2021, la valoarea de 2.550 de lei. Astfel, salariul minim brut pe ţară se va majora, anul viitor, cu 17,6%.

În prezent, există un salariu minim brut diferențiat de 3.000 lei, care este aplicabil în sectorul construcțiilor și agroalimentar. Din moment ce în proiect nu apare nicio referire la salariul minim diferențiat, regulile acestuia vor rămâne, deocamdată, neschimbate, iar, în 2023, dacă nu apar alte schimbări, salariul minim va fi același, indiferent de domeniu.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.