anca vlad

Anca Vlad, cea mai bogată femeie din România și una dintre cele mai apreciate femei de afaceri din țara noastră și din Estul Europei, a rămas de câteva decenii întregi atașată de Pitești, locul unde și-a început ascensiunea în afaceri, înființând în 1991 firma Fildas Trading, ajunsă acum un nume de referință și foarte important în industria pharma.

Absolventă a Liceului ”C.A. Rosetti” din București și a Academiei de Științe Economice, Anca Vlad a început să își construiască o carieră pas cu pas încă de la absolvirea facultății, inițial ca ghid și traducător.

În 1980, grație rezultatelor obținute pe parcursul anilor și la examenul de diplomă, primește o repartiție în București, la o companie din industria lemnului – actualul Silvarom. Iar seriozitatea și profesionalismul său au dat roade constant.

În 1987 s-a ivit o oportunitate pentru Anca Vlad de a lucra la Camera de Comerț a României, ca director de țară pentru o mare companie străină – SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. A utilizat această șansă care a pus-o pe orbita marketingului internațional.

O dată cu apariția Decretului 54, primul act normativ care permitea, după Revoluție, înființarea unei firme private, Anca Vlad a decis să părăsească sectorul de stat și la un moment dat, când a simțit că există nevoia în piață, a hotărât să înființeze o societate comercială care să facă distribuție de produse farmaceutice atât umane, cât și veterinare, dar și de produse cosmetice.

Așa a apărut compania Fildas Trading S.R.L., ce are și în prezent sediul declarat la Pitești. Practic, ascensiunea spectaculoasă a Ancăi Vlad a început de la Pitești. S-a început cu o cifra de afaceri de 1,5 milioane de dolari, în 1991. Pe atunci erau șapte angajați.

Iar compania a crescut spectaculos. Pentru Fildas, capitalul uman este cel mai important element în sustinerea și dezvoltarea companiei, de aceea consideră angajatul resursa cea mai de preț în creșterea companiei. Fildas Trading numără în prezent peste 1.800 de angajați, în timp ce, la nivelul întregului grup, Fildas a depășit cifra de 8.000 de salariați.

La nivel național există 15 centre logistice, unul dintre cele mai importante fiind la Pitești

La ora actuală, Grupul Fildas – Catena este unul dintre cei mai importanti jucători din România pe piata de distribuție pharma și cu amănuntul, având o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. Fildas deține în prezent două antrepozite vamale farmaceutice, unul în București și unul la Pitești. În 1998, a fost creată și partea de retail, prin achiziția unei companii care deținea o rețea de 30 de farmacii și un mare depozit la Pitești. Iar ca dovadă a atașamentului Ancăi Vlad pentru Pitești stă  și faptul că directorul general Catena este o piteșteancă: Alina Marinescu.

Cum a reușit Anca Vlad să construiască o afacere de top în România? „Cel mai important capital al firmei este încrederea. De fapt, această este și deviza noastră. Este o companie în care relația dintre furnizorii noștri, noi și clienții pe care ii avem se bazează în primul rând pe încredere. Avem un renume foarte bun atât în țară, cât și în străinătate”, declara acum câțiva ani Anca Vlad.

Anca Vlad a reușit performanța de a fi aleasă, printre puținele românce și chiar est-europene, în Asociația Internațională a Femeilor Întreprinzătoare – Leading Women Entrepreneurs of The World, alături de Veronica Savanciuc, Georgiana Pogonaru și Măriuca Talpeș.

A fost răsplătită cu două premii pentru mecenat: al revistei VIP și al revistei Actualitatea Muzicală. Este președinte de onoare al Asociației Femeilor Creatoare din România.

În septembrie 2004, a primit Medalia de Aur pentru Excelență în Practica Afacerilor, în cadrul celui de-al patrulea Forum Internațional pentru Excelență în Practica Afacerilor, organizat la Geneva. Totodată, a ieșit pe locul întâi în topul femeilor de succes, editat de revista Capital atât în 2004, cât și în 2005.

În 2005, compania Fildas a fost nominalizată de Europe Business Assembly (EBA), Oxford – Anglia, pentru premiul „Cea mai bună companie din Europa”. Această titulatură a venit ca o recunoaștere a realizărilor companiei deținute de cea mai bogată femeie din România, Anca Vlad. Și tot atunci, antreprenoarea a primit din partea Institutului Directorilor de la Londra, titlul de Manager al Anului.

Din 2005, Anca Vlad a fost aleasă vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Iată așadar tot atâtea dovezi palpabile și lăudabile ale succesului Ancăi Vlad, o femeie de afaceri de top și cu o carieră exemplară. Un model de reușită.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.