punct gastronomic

Fundația Conservation Carpathia, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară Argeș, invită micii antreprenori din jurul Munților Făgăraș în noul program de consultanță gratuită pentru autorizarea Punctelor Gastronomice Locale. Programul se desfășoară în perioada octombrie 2022-martie 2023 și va sprijini doritorii cu asistență tehnică gratuită în procesul de autorizare a unui Punct Gastronomic Local.

Comunele vizate de programul de consultanță sunt: Dâmbovicioara, Rucăr, Dragoslavele, Stoenesti, Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Lerești, Nucșoara, Albestii de Muscel, Arefu, Sălătrucu, Cetățeni.

”Ce au în comun o bucătărie de la poalele Munților Făgăraș, natura locului și turiștii care vin în zonă? Punctele Gastronomice Locale sunt locurile de tip familial, cu bucătărie țărănească, care oferă turiștilor mâncare locală, simplă, proaspătă, produsă în propria gospodărie sau în vecinătatea acesteia, cu respectarea normelor şi condiţiilor de igienă, astfel încât sănătatea şi integritatea turistului să nu fie puse în pericol. Practic, localnicii invită la masa lor musafirii veniți în vacanță în sat, oportunitate care poate reprezenta o sursă de venit importantă pentru aceștia”, spun reprezentanții Conservation Carpathia.

Începând cu anul 2018, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a creat posibilitatea de înființare și autorizare a Punctelor Gastronomice Locale. Această inițiativă se adresează tur-operatorilor care vor să ofere o masă localnicilor sau pensiunilor care nu au autorizată unitatea de servire a mesei.

Pentru a îi ajuta pe cei interesați, echipa Afaceri Verzi a Fundației Conservation Carpathia organizează întâlniri individuale cu doritorii care vor să intre în procesul de autorizare, le oferă consultanță gratuită pentru completarea și pentru pregătirea documentației tehnice necesară obținerii autorizației la DSVSA Argeș. Echipa Afaceri Verzi sprijină gospodăria locală pe tot parcursul procesului de autorizare, dar și în implementarea ulterioară a Punctului Gastronomic Local prin consultanță pentru promovarea acestuia.

Fundația Conservation Carpathia, prin Programul Afaceri Verzi, a demarat în 2021 proiectul de consultanță tehnică privind deschiderea Punctelor Gastronomice Locale. În primăvara anului 2022, Direcția Sanitar-Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor Argeș a autorizat Punctul Gastronomic Local Luiza Burnea-Țigău, din Dâmbovicioara, rezultat al programului desfășurat de Fundația Conservation Carpathia.

Un Punct Gastronomic Local poate genera venituri constante pentru producătorii locali din zona Munților Făgăraș și susține o creștere economică pe termen lung pentru economia locală.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.