Fisc.jpgÎn curând, Guvernul va stabili că Fiscul nu va mai putea să ceară contribuabililor informații pe care deja le are, atunci când adună informații pentru determinarea situației fiscale reale. Practic, autoritățile încep să ia măsuri concrete prin care să simplifice interacțiunile cu firmele și persoanele fizice datorită proiectelor de digitalizare pe care le implementează treptat.
Modificările în acest sens vor fi făcute la capitolul privind administrarea și aprecierea probelor din cadrul titlului de reguli generale procedurale ale Codului de procedură fiscală. Un proiect de OUG cu schimbările respective a fost inițiat recent de Ministerul Finanțelor.
Cu alte cuvinte, interacțiunile dintre contribuabili și Fisc, pentru determinarea stării fiscale reale, se vor simplifica semnificativ, din moment ce autoritățile vor fi obligate să verifice mai întâi informațiile pe care le dețin deja. Aceasta va fi o consecință indirectă a eforturilor din anii recenți pentru digitalizarea activității Fiscului. Evident, va fi doar un punct de plecare, deoarece specialiștii apreciază că simplificările se vor înmulți treptat în viitor.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.