autobuze

Primarul Ion Georgescu continuă să demonstreze cu fapta cât de mult este implicat în dezvoltarea orașului Mioveni și cât de mult preț pune pe energia verde. În ședința Consiliului Local Mioveni de joi 30 iunie s-au aprobat valorile maxime eligibile pentru două proiecte esențiale privind transportul public local cu mijloace ecologice în Mioveni și comuna Davidești și asigurarea infrastructurii în acest sens pentru transportul verde. Practic, transportul public între Mioveni și Davidești va fi făcut cu patru autobuze electrice, în cadrul proiectelor urmând a fi achiziționate și stații de încărcare. Finanțarea cumulată pentru cele două proiecte va depăși 12,6 milioane lei și va fi asigurată prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență și de la bugetul de stat.

Termenul de implementare este de 18 luni de la data semnării contractului.

Sigur vom câștiga acest proiect. Trebuia să alegem o localitate vecină partener. Și am ales comuna Davidești pentru că avem multe în comun, suntem și operatori de apă, avem și podul de la Racovița. Iar primarul de la Davidești dorește să realizeze cât mai multe pentru comunitate. Acest proiect va aduce plus-valoare pentru Mioveni și Davidești. Va fi un pas mare spre energia verde. Vor fi patru autobuze electrice, stații de încărcare și stații de îmbarcare/debarcare. Vor fi câte patru stații la Mioveni și Davidești. Vor fi deservite satele de la Davidești și cartierele și satele de la Mioveni, inclusiv cu traseu până la Pitești. Principalii beneficiari vor fi elevii. Fiind energie verde, sunt sigur că și prețurile vor fi foarte mici. Următorul pas va fi ca stațiile să aibă panouri solare. Tehnologia și energia verde reprezintă viitorul”, a declarat primarul Ion Georgescu pentru FinanciarPress.ro.

 

Foto: Dreamstime

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.