fotovoltaic-748x420.jpgAmplasarea parcurilor de panouri fotovoltaice pe suprafețele agricole, la votul final în Parlamentul României. Președintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaților, deputatul PSD Florin Barbu, a anunțat că a depus un amendament prin care panourile solare să nu poată fi amplasate decât pe terenuri de calitate slabă, cu randament scăzut în agricultură.

Președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că astăzi, miercuri – 22 iunie, la propunerea sa, a fost respins în plenul Camerei, un amendament la Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii Fondului Funciar nr.18/1991,  care includea terenurile agricole de clasa I și II, suprafețe cu fertilitate ridicată, în categoria terenurilor pe care se vor putea înființa parcuri fotovoltaice.

Parcurile fotovoltaice vor fi amplasate numai pe terenurile agricole de clasa IV și V. Este vorba, astfel, de terenuri cu fertilitate redusă, care prezintă eroziune puternică, care prezintă risc să fie inundate sau pe terenurile amenajate cu lucrări de îmbunătățiri funciare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.