Fisc.jpgÎncepând cu 1 iulie 2022, furnizorii de produse cu risc fiscal ridicat, comercializate în relația B2B, dar și operatorii economici care desfășoară activități economice în relația cu statul, B2G, vor fi obligați să emită facturile fiscale prin sistemul pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor, RO e-Factura.

Sistemul național privind facturarea electronică RO e-Factura este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), accesibil exclusiv prin utilizarea unui certificat electronic calificat pentru semnătură electronică, emis de un furnizor acreditat, precum certSIGN.

Cui i se aplică măsura?

1. Agenților economici ce comercializează produse cu risc fiscal ridicat – B2B

– Legume, fructe, rădăcini și tuberculi alimentari, alte plante comestibile

– Băuturi alcoolice

– Construcții noi

– Produse minerale

– Îmbrăcăminte și încălțăminte

2. Agenților economici care desfășoară activități economice în relația cu statul – B2G

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.