zahariaCreșterea extrem de mare a facturilor la gaze și energie electrică creează multe probleme la numeroase companii din Argeș și din țară. FinanciarPress.ro a stat de vorbă pe această temă cu Constantin Zaharia, patronul fabricii de pâine Zaris, una dintre cele mai mari din județ, cu peste 300 de angajați.

 

”Am fost afectați foarte mult de creșterea prețurilor la utilități. La gaze, de la 200.000 lei factura pe o lună în ianuarie anul trecut, în luna ianuarie a.c. a ajuns la 420.000 lei. La energia electrică factura s-a dublat. Din cauza războiului din Ucraina s-a mărit mult și prețul materiei prime, respectiv făina. S-au scumpit foarte mult uleiul și zahărul. Ambalajele s-au scumpit cu aproape 30%. La făină, de la 1,65 lei kilogramul s-a scumpit la 1,90 lei. Procentual, este foarte mult. În perioada următoare multe societăți vor pune lacătul pe ușă, pentru că nu vor mai avea cu ce să își plătească salariații, taxele și impozitele. Cred că și la noi la Zaris vom reduce numărul de salariați ca să fim funcționali. La ora actuală avem 300 de salariați, iar 10% dintre aceștia sunt din Asia. Pentru acest an estimăm o cifră de afaceri cu 20% mai mică în comparație cu anul trecut”, a declarat Constantin Zaharia pentru FinanciarPress.ro

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.