evaziune.jpgMinorii vor putea deveni fondatori ai unei firme, respectiv asociați sau acționari, și vor putea, de asemenea, cu respectarea legislației în vigoare, să își desfășoare munca sub forma unei persoane fizice autorizate (PFA) sau întreprinderi individuale. Măsurile sunt propuse prin două proiecte legislative, cu argumentul că în prezent există foarte mulți tineri sub 18 ani care desfășoară activități economice, dar legislația nu le este favorabilă fie în vederea înființării unei PFA, fie în ceea ce privește posibilitatea de a fi asociați într-o societate. 
 
Inițiatorii proiectelor, foști parlamentari liberali care s-au alăturat noi structurii politice înființate de Ludovic Orban, Forța Dereptei, arată că, potrivit Codului Civil, minorul dobândește, prin căsătorie, capacitatea deplină de exercitiu, iar pentru motive temeinice, instanța de tutelă poate recunoaște minorului care a împlinit vârsta de 16 ani aceeași capacitate deplină de exercițiu, după ce sunt ascultați părinții sau tutorele minorului. De asemenea, tot potrivit Codului Civil, ”minorul cu capacitate de exercițiu restrânsă poate face singur acte de conservare, acte de administrare care nu îl prejudiciază, precum și acte de dispoziție de mică valoare, cu caracter curent și care se execută la data încheierii lor".

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.