- Friday, 11 February 2022
- Written by FINANCIARPRESS.RO
- Hits: 777
Animals International a testat mărci comune de carne din pui, porc și vită dar și ouă produse în ferme din România și comercializate în supermarketuri, iar rezultatele arată că situația este scăpată de sub control, majoritatea probelor fiind depistate cu bacterii rezistente și chiar multirezistente la antibiotice, dar și cu reziduuri de antibiotic la limita detectabilității.
Din corespondența organizației cu ANSVSA, autoritate subordonată direct premierului României, reiese că instituția minimizează consecvent situația și că nu ar fi făcut vreodată descoperiri similare la analizele de rutină realizate. Animals International consideră că ANSVSA este parte din problemă și solicită intervenția Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).
Investigația organizației a avut două etape și a fost realizată împreună cu echipa Inspectorul PRO a PRO TV. În prima, produsele au fost testate de reziduuri de antibiotice. Din 11 probe analizate, în 5 dintre ele laboratorul a confirmat prezența de reziduuri de antibiotic în limita detectabilității într-o probă de ouă și în 4 probe din diferite produse din carne de pui. În a doua etapă, organizația a testat direct prezența bacteriilor rezistente la antibiotice în 7 probe de carne de pui, porc și vită. 6 dintre acestea conțin bacterii rezistente la antibiotic. E. coli a fost găsită în ciocănele de pui, cârnat de porc și mușchi filet. Stafilococul auriu multirezistent la antibiotic (cunoscut ca super-bacteria) a fost identificat în cârnatul de porc, carnea tocata amestecată din porc și vită, filet de pui și burger de vită. Producătorii vizați au fost contactați după primirea rezultatelor.
Popular Articles
- Most read
Publicitate