pasariDSVSA Argeș monitorizează constant activităţile de comerţ intracomunitar, importul şi exportul de animale vii, embrioni, ovule, material seminal, hrană pentru animale, produse medicinale veterinare și produse alimentare de origine animală și nonanimala.

 

”Înainte de a se introduce animale vii sau alimente în județul Argeș, instituția noastră se asigură că ele îndeplinesc cerințele UE în ceea ce privește sănătatea oamenilor și a animalelor, protecția mediului și drepturile consumatorilor. Datorită creșterii accelerate din ultimii ani a unităților de creștere și reproducție a animalelor, unităților de abatorizare și a unităților din domeniul nutriției animale, activitatea de export import în anul 2021 la nivelul județul Argeș a fost una intensă cu mobilizarea tuturor medicilor veterinari oficiali responsabili”, precizează Dumitru-Sorin Sorescu, directorul executiv al DSVSA Argeș.

 

Unitățile de creștere a bovinelor de carne din Argeș au livrat în cursul anului trecut către statul Israel un număr de 6947 de capete pentru creștere sau sacrificare. Unitățile de creștere a păsărilor din județ au livrat către state membre UE un număr de 77.760 păsări pentru abatorizare. Adăposturile de câini fără stăpân și centrele de colectare câini și pisici au desfășurat activități de adopție a acestor animale către adăposturi de animale sau persoane fizice din statele membre UE sau țări terțe (Marea Britanie) reușind să trimită astfel aproximativ 9800 de capete.

 

Unitățile de creștere a animalelor (bovine, suine păsări) din județul Argeș cât și unitățile de abatorizare au recepționat din statele membre UE un număr de 4570 bovine pentru creștere, 43.391 suine pentru creștere sau sacrificare și un număr de 664.050 păsări pentru creștere.

 

Pentru anul 2022 DSVSA Argeș estimează o nouă creștere a comerțului cu animale prin import și/ sau export cu state membre sau terțe și astfel, își va adapta programul strategic și procedurile de import-export astfel încât, prin medicii veterinari oficiali să asigure o monitorizare obiectivă și profesionistă a comerțului cu animale vii la nivelul Argeșului, adaptată la nouă legislație comunitară privind sănătatea, protecția și bunăstarea animalelor.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.