evaziune.jpg

O inițiativă extrem de importantă pentru români se află pe masa ministrului de Finanțe, Adrian Câciu. Este posibilă introducerea obligativității completării unei declarații de avere pentru toți cetățenii țării, persoane majore! Întrebat despre acest subiect, ministrul social-democrat nu a negat și a explicat că se încearcă un alt fel de „abordare fiscală”. „Anul viitor, exclus. Trebuie să înțeleagă toată lumea: noi vom discuta o altă abordare fiscală din perspectiva aceasta în momentul în care avem digitalizare totală pe economie, nu numai pe instituții”, a declarat Adrian Câciu.

În timpul negocierilor ce au avut loc la Palatul Parlamentului, reprezentanții PSD au venit cu ideea unor declarații de avere care să fie completate de toți românii. Soluția a fost agreată, de principiu, de conducerea PNL, dar ambele partide s-au blocat la modul în care s-ar putea implementa.

 

Discuțiile care s-au învârtit în jurul acestui proiect fiscal, de mari dimensiuni, s-au împotmolit în momentul în care s-a discutat despre cum va arăta noua declarație de avere și cum urmează să fie completată, mai menționează sursa citată.

Ideea apariției unei declarații de avere pentru toți românii a fost în discuție și în timpul guvernării PSD, varianta fiind susținută de fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. Și atunci s-a renunțat la implementare, deoarece nu s-a găsit o soluție pentru aplicare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.