rabacasnice.jpgRabla electrocasnice: Astăzi se încheie înscrierile, iar de mâine se pot cere bani pentru mașini de spălat și frigidere

 

Cei ce vor să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele care consumă mai puțină energie electrică se mai pot înscrie doar azi în noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice. De mâine dimineață, cei interesați pot cere voucherele din cadrul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice, destinate achiziționării de mașini de spălat rufe ori vase și frigidere ori congelatoare. În prima etapă a programului vor putea fi cerute vouchere în valoare de 400 de lei.

 

Prin programul Rabla pentru electrocasnice, cei interesați să-și înlocuiască aparatura electrică pot cere bani de stat pentru asta. Sumele pe care le pot primi, sub formă de voucher, sunt cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere.

Astfel, prin acest program, se pot cere bani pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

În esență, pentru a putea folosi voucherul obținut trebuie predate electrocasnice uzate din aceeași categorie cu cea din care face parte cel ce urmează să fie cumpărat.

Ca o noutate, programul are în acest an, în afară de etapa premergătoare începerii efective a programului, respectiv înscrierea în aplicație, alte trei etape, în cadrul cărora sunt distribuite și pot fi folosite vouchere pentru trei categorii de electrocasnice. După cum a transmis ministrul, etapele se vor desfășura începând cu:

mașini de spălat rufe/ vase și frigidere/ congelatoare - 26 noiembrie;

televizoare, laptopuri și tablete - 3 decembrie;

aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare - 10 decembrie.

Mai multe informații legate de noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice (19 întrebări și răspunsuri) pot fi găsite în acest material.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.