orbanPremierul Ludovic Orban a efectuat miercuri 21 octombrie o vizită la uzina Dacia, din Mioveni, unde a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia, Christophe Dridi, prefectul Argeșului, Emanuel Soare, președintele AAAS, Adrian Miuțescu și oameni politici din județ. Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia- Logan, Sandero Stepway și Sandero- dar și rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă. Astfel, în septembrie, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

orban 01

Premierul a apreciat măsurile implementate de constructorul de automobile pentru protejarea sănătății angajaților și a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Pitești-Sibiu și la drumul expres Pitești-Craiova, obiective de maximă importanță pentru argeșeni și pentru Dacia. Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii, cerută insistent de cel mai mare agent economic din județ. Premierul Ludovic Orban a avut ocazia să revadă, la uzină, pomul pe care l-a plantat anul trecut, lângă pavilionul Dacia. De altfel, premierul este la cea de-a treia vizită la uzina Dacia în mai puțin de un an de zile, Guvernul Orban acordând o atenție deosebită județului Argeș și nevoilor agenților economici argeșeni.

Ludovic Orban a declarat după vizita de la Dacia: „Noile modele Dacia sunt rodul proiectanţilor din România. Aceste noi modele arată dinamismul Dacia, capacitatea de a genera noi modele şi de a le lansa repede pe piaţă. Din discuţiile cu managementul Dacia, fabrica de la Mioveni generează produse competitive şi cu cerere pe piaţă, chiar în contextul crizei economice. Aş vrea să remarc măsurile remarcabile de protecţie sanitară de la Dacia”.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro