SpringElectric.jpg

În această seară, joi, 15 octombrie 2020, Grupul Renault prezintă în premieră versiunea de serie a Dacia Spring, primul automobil complet electric vândut sub brandul românesc. Conceptul acestui automobil a fost prezentat în luna martie a acestui an.

Lansarea are loc la 2 ani de când Renault prezenta la Paris conceptul K-ZE destinat pieţelor emergente, acesta fiind şi ultimul automobil prezentat de Carlos Ghosn în calitate de preşedinte şi CEO al Grupului Renault.

Pentru acest lucru, Renault a organizat evenimentul eWays dedicat electromobilităţii, eveniment în care pe lângă Dacia Spring vine şi cu propriul crossover electric al Renault, pe platforma CMF-EV alături de Arkana E-Tech Hybrid, un SUV-coupe cu motorizare hibridă, destinat pieţei europene.

Dacia Spring este prezentată oficial de Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault, cel care numea Dacia „un miracol” la vizita sa din vara acestui an în România, prima din afara Franţei de la preluarea oficială a funcţiei.

Dacia Spring va fi cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană, cu un preţ de sub 20.000 de euro, cel mai probabil de 15-16 mii de euro. În România datorită bonusului de 10.000 de euro sau cel mult 50% din valoarea maşinii, Dacia Spring va veni cu un preţ de 7-8 mii de euro.

Lansarea europeană are loc în condiţiile în care segmentul maşinilor electrice a fost singurul care a crescut în 2020, an în care pandemia a ras cel puţin 30% din piaţa auto. În prima jumătate a anului în Uniunea Europeană s-au livrat circa 220.000 de maşini electrice, în urcare cu 22% faţă de perioada similară din 2019.

Având în vedere bateria de 26,8 kWh, cel mai probabil autonomia maşinii va fi de circa 170-200 km, suficient pentru oraş sau o navetă interurbană scurtă. Maşina are 4 locuri, o lungime de 3,73 metri, faţă de 4,09 metri cât are lungime noul Sandero.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.