SUMAL.jpg

Aplicaţia SUMAL 2.0 a devenit operațională, iar silvicultorii operează în platforma https://preprod.sumal-map.ro/, anunță Ministerul Mediului.

Măsura a fost implementată pentru a se  putea testa și a ne familiariza cu noua aplicație SUMAL 2.0.

Fiecare persoană care va utiliza această platformă are un rol bine definit. Astfel, angajații Gărzii Forestiere  sunt cei care creează accesul pentru companiile de tipul ocoale silvice  arondate, precum și pentru utilizatorii cu rolul de șefi de ocol aferenți. Șefii de ocoale silvice vor fi cei care vor crea baza de date pentru proprii angajați, astfel încât aceștia să poată introduce datele în sistemul online. Angajații sunt cei care urmăresc fluxul informațional legat de proprietari, fișe proprietate (pentru suprafețe neamenajate momentan), dispozitive de marcare, delegații de marcare, inventarierea cu aplicația mobilă, aprobarea inventarului etc.

Întreg parcursul lemnului, din momentul în care s-a primit avizul de tăiere și până la extragerea și încărcarea masei lemnoase în mijloacele de transport, poate fi urmărit cu ușurință de organele statului, dar și de activiști de mediu sau simpli cetățeni.

În acest fel se va reuși o evidență clară și concretă asupra a tot ceea ce înseamnă tăierea lemnului din pădurile din România, a legalității acestui proces precum și a traseului pe care mijloacele de transport încărcate cu lemn îl vor avea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.