Electroarges.jpgAmattis, în calitate de acţionar al Electroargeş Curtea de Argeș, a sesizat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) asupra caracterului ilicit al ofertei publice de preluare a emitentului şi solicită respingerea avizului pentru aceasta.

Este o poziţie care vine în condiţiile în care, la finele lunii august, compania a informat că societatea Cardinal Main SRL, persoană ce acţionează în mod concertat cu Investments Constantin SRL şi Benjamins United SRL în legatură cu Electroargeş, a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentaţia pentru Oferta Publică de Preluare Obligatorie a Electroargeş, cât şi sumele de bani aferente acestei proceduri.
Acum, Amattis aduce la cunoştinţa publicului faptul că, prin sentinţa civilă nr. 132/02 aprilie 2019, pronunţată în dosarul 2897/121/2017/a1 de către Tribunalul Galați - Secția a II-a Civilă, "instanţa a anulat tranzacţiile frauduloase cu un pachet de 16 milioane de acţiuni emise de Electroargeş, reprezentând 22,93% din totalul acţiunilor deţinute de Investment Constantin SRL, companie controlată de Ştefan Constantin, deoarece acesta nu a plătit preţul aferent acestora".

De asemenea, se subliniază faptul că mai multe tranzacţii cu acţiuni emise de Electroargeş, pe care societatea Investment Constantin SRL le-ar fi dobândit în 2015 în acelaşi mod fraudulos (fără plata preţului acţiunilor), fac obiectul unor acţiuni în anulare, aflate încă pe rolul instanţelor de judecată.

De asemenea, Amattis anunță că va continua să monitorizeze cu atenţie situaţia expusă şi să ţină la curent atât acţionarii ELGS, cât şi toţi participanţii la piaţă.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro