dacia-mioveni-uzina-1170x658.jpgDacia a reluat producția de mașini pe 4 mai, a ajuns acum să producă la 67% din capacitate, iar în două săptămâni se va ajunge la 85% din capacitate, a spus șeful companiei, Christophe Dridi. Nu se știe când va ajunge uzina la 100% capacitate, totul depinzând de cererea din cele mai mari piețe din Occident și de modul în care aceste țări vor relaxa restricțiile, a mai spus șeful Dacia. Dridi spune că a cerut autorităților măsuri suplimentare de susținere a activității și de păstrare a locurilor de muncă și după perioada de șomaj tehnic.

Dacia a reluat producția la uzina de motoare pe 21 aprilie și la cea de vehicule pe 4 mai, în două schimburi. Pe 11 mai a mai adăugat un schimb și săptămâna trecută producția a ajuns la 700 de mașini/zi, jumătate din capacitatea maximă de 1.400 de mașini/zi. Dacia a instituit o serie de măsuri care să asigure distanțarea socială.

Christophe Dridi spune că producția crește de la zi la zi și a ajuns la 950 de mașini marți, scopul fiind să se ajungă la 1.200 de mașini/zi în două săptămâni.

Când se va atinge maximul? Nu se știe, chiar dacă nu sunt probleme mari cu componentele. Marea necunoscută ține de piață, fiindcă nu se știe cum va reacționa, din moment ce vânzările în piețele de export au scăzut puternic (chiar și cu peste 90%, din cauza carantinei totale). Compania a produs cu peste 50.000 de mașini mai puțin din cauza întreruperilor, dar Dridi spune că producția poate fi recuperată dacă este cerere, fie lucrând din plin și sâmbăta, fie scurtând tradiționala pauză de producție din august de la 4 săptămâni, al două.

Șeful Dacia spune că nu va amâna lansările de noi mașini, va face progrese la capitolul vânzări online, iar angajații care pot în continuare să lucreze de acasă vor lucra tot de la domiciliu.Compania caută să crească gradul de integrare locală, dorind astfel ca tot mai multe componente care sunt aduse din străinătate să ajungă să fie fabricate în țară.

Sursa: Hotnews.ro

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.