Primaria_Teiu_Arges.jpgPoate vă întrebați de ce unele localități au pierdut pasul dezvoltării mai ales în perioada aceasta în care Uniunea Europeană ne-a rugat cu sume importante de bani pentru dezvoltare. Sigur, acești bani europeni sunt atent monitorizați și se obțin în baza unor proiecte bine realizate, ceea ce presupune un volum mai mare de muncă. Astfel, unele localități au reușit să se dezvolte, iar altele nu, unde șefii administrațiilor locale au preferat să stea  tot timpul cu mâna întinsă la autoritățile județene și centrale.

Culmea este că și atunci când primesc, mură-n gură, unele localități nu sunt în stare să realizeze un proiect. Astfel de cazuri avem și noi în județul Argeș, mai exact în comuna Teiu.

Florin-Dumitru_Dan-Manu.jpgÎn urmă cu un an și ceva, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, arăta cu degetu Primăria Teiu, care primise un ajutor de la C.J. de 3,5 miliarde lei vechi pentru contrucția unei grădinițe de mai mult timp, însă lucrarea bătea pasul pe loc. 

,,La Teiu am alocat bani în trei tranșe, mă așteptam să inaugureze grădinița pentru 25 de copii. Primarul mi-a spus că are împotrivă Consiliul Local. Dar CL nu avea nicio competență acolo", a declarat supărat președintele CJ Argeș, la acea vreme. 

# ,,Nu găsiți pe nimeni la ora asta”

Așa cum spuneam, multe localități s-au dezvoltat datorită șefilor din administrațiile locale care muncesc din zori până în seară pentru comunitățile pe care le reprezintă. Nu același lucru putem spune de șefii administrației locale din Teiu, care se pare că muncesc mai puțin de o oră pe zi, deși primesc salarii uriașe.

În urmă cu aproximativ 2 luni am trimis pe mail-ul Primăriei Teiu o adresă prin care solititam numărul gospodăriilor nebranșate la curentul electric (cazuri sociale) din localitate. Văzând că nu am primit niciun răspuns  de la Primăria Teiu, la solicitarea noastră, l-am sunat pe primarul comunei Teiu, Florin Dumitru, să-l întrebăm dacă a ajuns și la dumnealui adresa. Numai că acesta nu ne-a răspuns la telefon și nici nu ne-a mai sunat. În ziua următoare am sunat pe telefonul fix al Primăriei și am cerut să vorbim cu cineva din conducerea instituției, respectiv, primar, viceprimar sau secretar. Numai că, deși era abia ora 12:00 la Primăria Teiu nu se mai afla nimeni din conducere, conform angajatei care ne-a răspuns la telefon. Am zis însă că poate am nimerit într-o zi nepotrivită în care i-am prins pe cei trei foarte ocupați cu problemele comunității. Numai că angajata Primăriei Teiu ne-a dezvăluit alte amănunte, care ne-au făcut să înțelegem de ce nu am primit răspuns la adresă, dar totodată am înțeles și de ce comuna Teiu a pierdut pasul dezvoltării. 

Așadar, redăm mai jos întreaga discuție cu angajata Primăriei Teiu după ce am cerut să vorbim cu cineva din cei trei nominalizați: 

Angajata Primăriei Teiu:,,Nu găsiți pe nimeni la ora asta. Numai să sunați pe mobil, dacă v-o răspunde.

Reporter: Dar dânșii când sunt la Primărie? Când îi pot găsi?

Angajata Primăriei Teiu: Ei… La prima oră, 8 – 8:30.

Reporter: Și pe urmă ce fac? Se duc acasă? 

Angajata Primăriei Teiu pufnește în râs: Nu chiar… Deci, acum chiar pe nimeni nu am și nici că nu… nici că nu… înțelegeți dvs. Doar dacă sunați pe mobil. 

Reporter: Am încercat, dar nu mi-a răspuns domnul primar.

Angajata Primăriei Teiu: Păi asta este, că nu prea…

Reporter: Am înțeles. Vă mulțumesc frumos!

Angajata Primăriei Teiu: Cu multă plăcere.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro