judecatoareJudecătoare la Judecătoria Pitești, Elena Bărbulescu riscă să fie sancționată pentru a patra oară în ultimii cinci ani de către Consiliul Superior al Magistraturii. După cum ne-au dezvăluit în exclusivitate surse judiciare, în ședința de miercuri 15 decembrie a secției disciplinare a CSM, forul suprem al judecătorilor va da verdictul într-un dosar deschis de către Inspecția Judiciară împotriva Elenei Bărbulescu pentru exercitarea funcției cu rea-credință.

 

În februarie 2020, judecătoarea Elena Bărbulescu a fost sancționată cu reducerea indemnizației lunare brute de încadrare cu 25% pe șase luni pentru că ”nu a respectat, în mod repetat și din motive imputabile, dispozițiile legale privind soluționarea cu celeritate a cauzelor”. Concret, inspectorii judiciari au descoperit că Elena Bărbulescu avea trei dosare cu vechime mai mare de 10 ani, toate aflate în primul ciclu procesual.

 

În 2016 CSM, ca urmare a acțiunilor disciplinare formulate de către Inspecția Judiciară, a sancționat-o pe judecătoare cu două avertismente pentru „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor…” şi „exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.