mall_pitesti.jpg

După cum s-a tot vorbit de ceva timp, în municipiul Pitești ar urma să se construiască un nou centru comercial de tip mall într-o zonă total degradată din punct de vedere urbanistic, în cartierul Tudor Vladimirescu, în apropierea lacului din zonă. O investiție ce ar aduce multe avantaje pentru acest cartier mărginaş şi destul de izolat al municipiului Pitești, având în vedere puținele căi de acces către zona centrală a orașului.

Astfel, salvarea acestui cartier ar putea veni tocmai de la un proiect privat care, pe lângă faptul că va schimba complet peisagistica unei zone degradate, va da și o lecție de management vechilor conduceri ale administrațiilor locale din Pitești, care nu au fost în stare să construiască un pasaj peste celebra cale ferată.

Mai exact, firma PK EMERALD SRL ar dori să construiască pe lângă acel centru comercial și un pasaj rutier care va lega strada Târgul din Vale de Bulevardul Republicii. Despre construcția unui astfel de pasaj, vechile conduceri ale administrației locale din Pitești vorbeau la fiecare patru ani, în timpul campaniilor electorale, dar iată că nici până în ziua de astăzi nu a fost realizat.

Așadar, iată că acum am ajuns să ne uităm ca niște milogi la un privat să ne construiască o cale de acces mult așteptată de piteșteni și mai ales de cei din cartierul Tudor Vladimirescu.

Primăria Pitești, o instituție care pare că și-a dorit un municipiu subdezvoltat

Așa cum spuneam, deși această firmă care vrea să construiască pe lângă acel centru comercial și  pasajul rutier care leagă strada Târgul din Vale de Bulevardul Republicii, angajații Primăriei Pitești, fie din prostie, incompetență sau rea voință, au blocat luni de zile acest proiect atât de important pentru oraș. Abia după ce a aflat primarul Cristian Gentea despre întârzierea nepermis de mult la Primăria Pitești a proiectului sus menționat, angajații primăriei au grăbit procedurile pentru eliberarea avizului.

În momentul de față, proiectul construcției acestui mega-mall se află la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș în vedere obținerii Acordului de Mediu.

Și aici procedurile birocratice merg destul de greoi având în vedere că dosarul pentru obținerea Acordului de Mediu a fost depus încă din luna februarie a anului curent. Însă îmbucurător este faptul că până în momentul de față nu au existat probleme care să împiedice acest proiect, conform surselor noastre din Agenția pentru Protecția Mediului Argeș. Numai că, aici, conform legislației în vigoare, trebuie parcurse niște etape privind avizarea unor astfel de investiții.

Așadar, și în cazul de față se potrivește perfect sloganul: „Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.