comisari opc argesDupă cum FinanciarPress.ro v-a informat în exclusivitate, Dumitru Boboc şi Paul Zamfir, cei doi comisari de la OPC Argeş cercetaţi de DNA pentru luare de mită, au fost reţinuţi săptămâna trecută. În afară de cei doi mai sunt cercetaţi, însă în stare de libertate, trei reprezentanţi ai firmelor care au dat şpăgi, iar un angajat al OPC Argeş este martor în dosar.

 

Am intrat în exclusivitate în posesia unor informaţii spectaculoase din acest dosar, informaţii din care reiese clar cum cei doi comisari de la OPC Argeş şi-au riscat carierele pentru nişte şpăgi mărunte, în afară de sumele de bani aceştia cerând inclusiv reduceri la geci de piele sau maşini de găurit.

 

Conform procurorilor anticorupţie, „În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de 2.350 lei pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici la efectuarea de controale, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate”.

 

Şpăgile au fost primite în perioada februarie-aprilie a.c. Iar revoltător şi jenant este că toate sumele de bani primite ca mită au fost date chiar în sediul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Argeş.

 

Prima şpagă a fost primită de comisarul Dumitru Boboc pe 15 februarie, la şase zile după ce mersese în control cu un coleg, devenit după aceea martor în dosar, la o spălătorie auto din Piteşti ce avea produse expirate şi acte lipsă. Numai că spălătoria auto nu a fost amendată cu câteva mii de lei, aşa cum ar fi fost normal şi legal. Iar pe 15 februarie, după cum spun procurorii DNA în ordonanţa de arestare,  „inculpatul BOBOC DUMITRU-CONSTANTIN, s-a întâlnit la sediul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Argeș, cu reprezentantul operatorului economic, respectiv inculpatul (.....), asociat și administrator al S.C. (.....)S.R.L., de la care a primit, în mod direct, pentru sine, suma de 600 lei, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în sfera atribuțiilor de serviciu”.  Jumătate din bani au fost daţi colegului cu care efectuase controlul.

 

Pe data de 10 februarie, acelaşi Dumitru Boboc a controlat cu un coleg o firmă de catering ce utiliza alimente expirate, nu avea autorizaţie de funcţionare de la DSP Argeş, iar condiţiile de lucru şi de depozitare erau total insalubre. Şi de această dată, Dumitru Boboc a chemat reprezentantul firmei de catering la sediul OPC Argeş, unde a primit mită 400 de lei, împărţind din nou suma cu colegul de control.

 

 

 

Reducere la geacă de piele în loc de mită

 

 

 

Comisarul Dumitru Boboc nu se mulţumea să primească mită doar bani. Dovadă că pe 12 februarie, după ce a făcut un control la un magazin ce vindea haine, i-a cerut reprezentantului magazinului, ca să nu îl amendeze, să îi facă o reducere de 250 de lei la o geacă de piele ce costa 750 de lei. Şi reducerea a fost acordată.

 

Pe 26 martie, Dumitru Boboc şi Paul Zamfir au primit o şpagă cumulată de 200 lei din nou în sediul OPC Argeş de la reprezentantul a două firme controlate. În acest caz, comisarul Dumitru Boboc a comis şi fals intelectual, scriind în acte că a venit o altă persoană de la firma în culpă.

 

Un alt detaliu jenant este acela că Paul Zamfir a cerut ca mită şi două maşini de găurit de la o firmă de scule controlată pe 7 aprilie şi unde găsise mai multe produse expirate. Iar acesta a primit cele două bormaşini pe 12 aprilie, valoarea acestora ridicându-se la 800 de lei. Comisarul Paul Zamfir a dat una dintre cele două bormaşini colegului cu care mersese în control.

 

Foto: comisarii Paul Zamfir şi Dumiru Boboc (credit foto: ANPC)

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.