marius ganeAlpinistul piteştean Marius Gane şi colegii săi Horia Colibăşanu şi Peter Hámor (Slovacia) au fost surprinşi week-endul trecut de o avalanşă pe muntele Dhaulagiri din Himalaya, ei fiind nevoiţi să taie cortul în care se aflau pentru a se salva.

Cei trei alpinişti se vor întoarce în tabăra de bază, urmând a decide în zilele următoare dacă vor mai continua ascensiunea spre vârful Dhaulagiri, unul dintre cele mai dificile din lume.

Avalanşa s-a produs duminică noaptea, la 6.800 metri altitudine, venind peste cortul în care se aflau cei trei alpinişti şi îngropându-i în zăpadă. Aceştia a trebuit să taie cortul cu briceagul pentru a ieşi. Cei trei alpinişti au reuşit să îşi găsească adăpost într-o grotă pentru restul nopţii şi să ajungă în siguranţă în Tabăra 1.

Piteşteanul Marius Gane, unul dintre cei mai apreciaţi alpinişti români, a plecat pe 18 martie într-o expediţie la finalul căreia speră să urce în premieră mondială pe o rută nouă pe Dhaulagiri (8.167 metri), unul dintre cele mai dificile vârfuri din Himalaya şi din lume. Marius Gane este însoţit de către alţi doi alpinişti cu mare experienţă: Horia Colibăşanu şi slovacul Peter Hamor. Cetăţean de Onoare al Piteştiului, Marius Gane a escaladat Everestul în 2003 şi are numeroase ascensiuni importante la activ.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.