Grand-Duster.jpg

 

Dacia merge înainte cu proiectul aflat pe ultima sută de metri înainte de lansare: crossoverul care va înlocui Lodgy și Logan MCV și va avea premiera chiar în acest an. Primele fotografii-spion au apărut pe piață și oferă o imagine mult mai clară despre cum va arăta mașina.

Șefii Renault și ai Dacia au luat încă de acum 3 – 4 ani decizia privind gama Dacia, în segmentul MPV. Modelul Lodgy este cel care a primit cea mai dură veste: dispare pentru că vânzările au fost tot mai reduse. Acesta este motivul pentru care s-a decis transformarea lui Lodgy în crossover. Noul proiect are la bază platforma și detaliile noii familii Sandero – Logan, proaspăt lansate la finalul anului trecut. Acest lucru poate fi vizibil în primele fotografii spion, realizate de fotografii de la Automedia și Carpix, publicate de motor1.com. Noul crossover, căruia i s-a mai spus Grand Duster (se pare că va fi mai degrabă Grand Sandero) este că va avea o lungime de circa 4,50 metri, va avea trăsături de SUV, așa cum regăsim la Sandero Stepway, cu o gardă la sol ridicată, și va avea o serie de elemente comune cu noile modele, în special cu Sandero. Capota profilată, o grilă înaltă, protecții și ornamente de plastic negru în stilul familiei Stepway, bare de plafon, sunt principalele trăsături. Versiunea cu șapte locuri va fi probabil cea mai cumpărată. În plus, există tot mai multe informații privind introducerea motorizărilor hibride din familia E-Tech, regăsite pe Renault Clio. Așadar, motoare exclusiv pe benzină, similar cu Sandero, fără 4x4, un aspect pronunțat de SUV și spațiu tipic pentru o mașină compactă, acestea vor fi principalele calități ale noului model, al cărui nume nu este încă dezvăluit.

Anul 2021 se anunță un an prolific pentru Dacia, având în plină desfășurare introducerea pe piață a noilor Sandero și Logan, urmate de lansarea primului vehicul electric, Spring, pentru ca, la finalul anului, să primim noul crossover. Apoi, anul viitor, vine rândul face-liftului Duster, care va prelua și el elemente estetice de la Sandero. Vor urma trei ani de pauză, pentru ca în 2024 și 2025 marca Dacia să lanseze două noi modele de forță: mai întâi a treia generație Duster (cu premieră în 2023) și Bigster (premieră în finalul lui 2024).

 

Sursa foto: motor1.com

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.