pompierUn pompier din Argeş a salvat un alt român în Bulgaria week-endul trecut. Ambii se aflau în concediu, într-un hotel cu piscină dintr-o staţiune din Bulgaria, mai precis la Albena. Plutonierul adjutant Căplănuși Nicolae, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung, se afla la terasă la hotel când a auzit strigăte disperate în română de la piscina alăturată. Argeşeanul (foto, în tricou roz, alături de managerul hotelului) a sărit îmbrăcat în piscină şi i-a salvat viaţa conaţionalului care se apucase să facă baie deşi afară ploua torenţial. Nicolae Căplănuşi l-a scos pe bărbat la mal şi i-a făcut manevrele de resuscitare.

"Bărbatul era inconştient şi l-am scos la mal pentru a-i face manevrele de resuscitare.

Am o experienţă de peste 14 ani, la ISU Argeş, în salvarea de vieţi omeneşti. Am făcut manevrele conform manualului şi mulţumesc lui Dumnezeu că victima a devenit conştientă după câteva minute", spune Nicolae Căplănuşi.

După această întâmplare, managerii hotelului şi-au exprimat public mulţumirea şi aprecierea pentru pompierul din cadrul ISU Argeş.

Şi oficialii de la Ministerul Afacerilor Interne au scris o postare specială pe Facebook legată de fapta argeşeanului: „A fost un gest de normalitate. Aşa trebuie să fim mereu. Să ne ajutăm şi să fim alături de cei în nevoie. Nicolae este salvator prin definiţie. Are sute de vieţi salvate la locul de muncă, unele chiar şi când era în concediu. Îţi mulţumim şi noi, Salvatorule, pentru că ai fost OMUL potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. Concediu plăcut în continuare, Nicolae!“

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro