dacia-logan-007.jpgDacia Logan III a intrat pe ultima sută de metri înaintea prezentării oficiale. Inginerii pun la punct ultimele detalii de ordin tehnic. Când va fi dezvăluit sedanul?

Renault plănuia să expună noua Dacia Logan III la Salonul Auto de la Paris. Pandemia de coronavirus a determinat anularea evenimentului programat în această toamnă. Astfel, grupul auto și-a reconfigurat strategia. Pentru că nu are niciun sens să mai aștepte, Dacia Logan III ar putea să-și facă apariția din clipă în clipă.

Prototipurile pot fi încă văzute în trafic, pe șoselele din România, purtând camuflajul alb-negru. Cel mai probabil, mai avem de așteptat aproximativ o lună până la schimbul de generații așteptat cu nerăbdare de fanii celui mai accesibil sedan din Europa.

Designerii au operat modificări semnificative în ceea ce privește look-ul viitorului Logan. Modelul va primi faruri mai înguste. Între ele, își va face apariția o grilă nouă, care, așa cum arată fotografiile spion, ar trebui să semene cu cea cunoscută de la SUV-ul Dacia Duster.

Modelul își va păstra proporțiile. Logan II măsoară 4.356 milimetri în lungime, 1.733 milimetri în lățime și 1.517 milimetri în înălțime. Ampatamentul modelului este de 2.634 milimetri, iar garda la sol este una generoasă pentru un sedan: 145 de milimetri. Cel mai probabil, și volumul portbagajului va fi similar: 510 litri sau, odată cu rabatarea banchetei, 1.257 de litri.

Dacia Logan III va fi construită tot la Mioveni. La baza sa va sta o platformă nouă. Este vorba despre o versiune modificată a platformei CMF-B, pe care sunt construite modelele Renault Captur și Clio. Grupul auto a recurs la această soluție pentru a menține un nivel scăzut al costurilor de producție și, în consecință, un preț accesibil. La această oră, Logan II are un preț de pornire de 7.630 de euro (fără reducerea oferită prin intermediul Programului Rabla).
Sursa foto: Promotor

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.