bogdan gheorghiuÎn urmă cu câteva săptămânii, vă prezentam în premieră informaţia potrivit căreia Ministerul Culturii nu vrea să cumpere Ferma Brătienilor de la Ştefăneşti deoarece preţul cerut de proprietar e prea mare. Am vorbit în exclusivitate cu Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, despre neexercitarea dreptului de preempţiune în cazul fermei Brătienilor şi despre preţul cerut de către omul de afaceri Cristian Prodănel pentru jumătate din proprietate.

„Imobilul este monument istoric şi face parte din Ansamblul Conacului Brătianu-Florica şi este deţinut în cote părţi de proprietate ½ de către domnul Prodănel Cristian şi EGP INTERNATIONAL INVESTMENTS SRL. Ministerul Culturii a emis documentul privind neexercitarea dreptului de preempţiune pentru solicitarea făcută de către domnul Prodănel, mai exact pentru ½ cotă proprietate, celălalt proprietar nemanifestându-şi intenţia de a vinde cota sa parte. Cu privire la emiterea neexercitării dreptului de preempţiune pentru imobilul respectiv, menţionez că atât Ministerul Culturii, cât şi serviciile publice deconcentrate ale acestuia nu au avut prevăzut în bugetele proprii fonduri pentru exercitarea dreptului de preempţiune pentru imobile monumente istorice. Preţul solicitat de către domnul Prodănel pentru jumătate din imobil a fost de 200.000 de euro”, ne-a declarat în exclusivitate Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Aflată aproape de vila Florica de la Ştefăneşti, ferma Brătienilor este de mai bine de trei ani într-o avansată stare de degradare, după ce a fost vandalizată, iar actualii proprietari nu au mai asigurat paza. Ferma are o suprafaţă aproximativă de 3.000 metri pătraţi. Ferma este o bijuterie arhitecturală în stil neoromânesc, ridicată la începutul secolului XX.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro