crivacOriginar din Piteşti şi stabilit în Germania din 2011, medicul neurolog George Crivac ne-a vorbit despre măsurile restrictive luate acolo şi cum au fost respectate de locuitori. Doctorul George Crivac ne-a vorbit şi despre cum vede situaţia din România.

După cum ne-a declarat medicul George Crivac, „În Germania lumea este disciplinată. Măsurile s-au respectat şi nu a fost nevoie ca poliţia să ia măsuri împotriva vreunor acte de violenţă sau indisciplină. Numărul îmbolnăvirilor a început să scadă substanţial, sub 500-600 zilnic. Un alt detaliu important: cei depistaţi pozitiv, dar asimptomatic, rămân acasă. Schimbarea vine din noi. Nu trebuie să aşteptăm o mână de politicieni care se ceartă în Parlament pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă cum să rezolve aceste probleme. În Germania nu o să vedeţi vreodată partidele certându-se în Parlament în loc să reprezinte cetăţeanul. Acesta este obiectivul nr. 1 în Germania în Parlament: reprezentarea cetăţeanului. În România nu există aşa ceva, sunt alte interese.

Cuantumul amenzilor în România a depăşit 120 milioane euro pe perioada stării de urgenţă. Nicăieri în lume nu există aşa ceva. Asta spune câtă lume nu a respectat carantina, în condiţiile în care au fost obligatorii în România, şi nu recomandate ca în Germania”.

Dr. George Crivac lucrează ca neurolog la Vinzenz von Paul Hospital din Rottweil (Baden-Württenberg).

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro