lawsonBaschetbaliștii de la FC Argeș, calificați în play-off-ul Ligii Naționale, s-au întărit în această săptămână cu un jucător american valoros. Este vorba de Joe Lawson (31 de ani), aflat la al optulea sezon profesionist din carieră. Acesta a absolvit Universitatea din Indianapolis, în 2015. Joe a semnat primul angajament în Germania, unde a evoluat, pentru primii trei ani, în liga secundă. Evoluțiile sale l-au propulsat pe prima scenă a baschetului masculin german, iar între 2018 și 2021 a jucat în puternica Bundesligă, marcând peste 550 puncte pentru Merlins Crailsheim, Braunschweig și Chemnitz.

În sezonul precedent, Joe Lawson a câștigat Cupa Finlandei, fiind desemnat MVP al finalei competiției. Alături de Helsinki Seagulls, noul pivot de la FC Argeș a cucerit medalia de bronz în Korisliiga, fiind cel mai productiv jucător de pe teren în meciul decisiv pentru ocuparea locului pe podium. În campionat, el a bifat medii de 22 minute și 14,3 puncte. Joe Lawson a venit la Pitești la Pitești după ce a jucat la echipa Hebraica, ocupantă a locului 4 în prima ligă a Uruguayului, având o medie de peste 10 puncte per meci în cele 18 meciuri jucate.

În cariera sa, Joe Lawson a mai jucat în Mexic (Soles de Mexicali) și Argentina (San Lorenzo).

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.