dobrinArtistul vâlcean Adrian Luță, unul dintre cei mai cunoscuți pictori români contemporani, a realizat o pictură de mari dimensiuni cu marele Nicolae Dobrin, fotbalistul de geniu care se confundă cu istoria FC Argeș. Adrian Luță l-a pictat pe Dobrin cu brațele deschise pe fațada și pe zidul Hotelului Horezu.

În vârstă de 30 de ani, Adrian Luţă a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a studiat pictură şi restaurare. A absolvit masterul în acelaşi domeniu, iar acum este doctorand la Facultatea de Litere a aceleiaşi universităţi.

Același talentat pictor a pictat și semnele de circulaţie pe pereții unei şcoli de şoferi din Vâlcea, într-un demers unic, până acum, în Europa. Pictorul Adrian Luță se laudă și cu realizarea unei fațade-unicat a unui han, dar și cu alte tablouri, amplasate în Râmnicu Vâlcea.

În acest an, pe 26 august, se vor împlini 75 de ani de la nașterea lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist pe care l-a dat Argeșul vreodată.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.