baschetUltimele zile au fost de-a dreptul antagonice pentru sporturile de echipă din Argeș. Cea mai mare bucurie a fost evident calificarea baschetbaliștilor de la FC Argeș pentru a doua oară consecutiv în semifinalele campionatului național masculin de baschet. O performanță de nota 10 care demonstrează încă o dată că în ultimele trei decenii baschetul a fost ”fruncea” la sporturile de echipă din județ. De ce? Mergeți la minimum 3-4 meciuri ale băieților. Veți vedea o ECHIPĂ care joacă cu pasiune, dăruire, o echipă care nu renunță niciodată, nici chiar atunci când totul pare pierdut. O echipă ce a reușit în această ediție de campionat mai multe răsturnări de scor extraordinare. O echipă ce a dovedit că se poate. Pentru că baschetbaliștii de la FC Argeș joacă în primul rând din dragoste pentru joc, pentru competiție, și nu din dragoste de bani, precum fotbaliștii. Iar numele baschetbaliștilor de aduc constant bucurii Piteștiului merită trecute: Mladen Jeremic, Ilari Seppala, Konstantinos Gontikas, Toarlyn Fitzpatrick, Mihai Măciucă și Goran Gajovic. O mențiune aparte pentru antrenorul Tudor Costescu.

Iar dacă baschetbaliștii au adus multă lumină, fotbaliștii de la FC Argeș au fost niște umbre. O echipă a rușinii. Cum să pierzi acasă cu 6-0 cu CFR Cluj după ce ai ajuns în play-off? Cum să joci mai prost ca o echipă de amatori? Sunt răspunsuri la toate întrebările justificate. Întrebări pe care și le pun mii de suporteri. La FC Argeș la nivel de club de fotbal sunt multe probleme. Iar aceste probleme pornesc de la managementul defectuos, și asta ca să folosesc un eufemism. E inadmisbil ca în staff-ul tehnic de la FC Argeș să fie cooptați oameni interesați numai de sinecuri, oameni care nu au vreun respect pentru memoria lui Dobrin și pentru istoria clubului. E nevoie de altfel de profesioniști la FC Argeș, ce nu au mai existat la club de pe vremea regretatului Constantin Stroe. A venit timpul ca la FC Argeș să fie aduși oameni dedicați și nu mercenari. A venit timpul ca de la FC Argeș să plece fotbaliștii interesați numai de bani și nu de rezultate. A venit timpul ca FC Argeș să își promoveze mult mai mult juniorii. A venit timpul ca sponsorii să nu se mai erijeze în antrenori și sfătuitori. Iar fotbaliștii care cred că FC Argeș e o vacă de muls și atât să își facă bagajele și să plece. Pentru că FC Argeș nu are nevoie de fotbaliști-mercenari, ci de jucători dăruiți trup și suflet echipei. Precum baschetbaliștii.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.