baschet„Avem echipă, avem valoare”. Da, fraza asta nu e ceva prozaic şi nejustificat când este vorba de baschetul piteştean. Pentru că da, sportul de echipă cu cele mai mari performanţe în ultimii 25 de ani în Argeş este fără îndoială baschetul masculin. Iar performanţa excepţională obţinută miercuri 19 mai de către jucătorii de la BCM U FC Argeş, când s-au calificat în semifinalele campionatului, învingându-i pe sibieni cu 77-65 în al doilea meci, reconfirmă că baschetul este „fruncea” la Piteşti. Antrenorul Tudor Costescu a reuşit să recreeze o echipă capabilă să se bată de la egal la egal cu orice echipă din campionatul României. Iar jucătorii sunt pur şi simplu o plăcere de urmărit. De la Mihai Măciucă şi Mladen Jeremic ori Tony Bishop Jr şi până la Jevtovic, Gajovic ori Tudor Gheorghe. Da, în semifinale nu va fi uşor cu Oradea. Însă piteştenii au dovedit de mai multe ori în acest sezon că sunt specialişti în miracole. Never give up.

 

De ce spun că baschetul şi nu fotbalul este „fruncea” la Piteşti? Pentru că vorbesc pe date, pe performanţe. În mai 2000, baschetbaliştii piteşteni ieşeau campioni naţionali chiar acasă, învingând West Petrom Arad în meciul 5 cu 61-53, cu un „Dream Team” compus din Ovidiu Scobai, Sere, Popa, Zindovic şi Tomic. În 2007, piteştenii ieşeau vicecampioni naţionali, după o finală pierdută cu Asesoft Ploieşti. Iar în 2012 au câştigat Cupa României.

 

Se poate ca baschetul să aducă din nou o mare bucurie la Piteşti? Da, se poate. Pentru că avem echipă. Avem mentalitate. Avem valoare.

 

Cât despre fotbal, chiar dacă FC Argeş a avut o a doua parte a campionatului foarte bună, mai avem de aşteptat până să ajungem la performanţele marii echipei a lui Dobrin şi Radu II ori ale echipei în care jucau Jean Barbu şi Mutu. Fotbaliştii au nevoie de pasiunea şi dăruirea baschetbaliştilor. Până la ultima secundă. Până la ultimul fluier.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.