fc argesDa, recunosc sincer. Mi-a fost dor de acel FC Argeş de pe vremuri, ce obişnuia să se bată de la egal cu Steaua, Dinamo şi orice altă echipă din România. Şi să le şi bată. Mi-a fost dor de acel FC Argeş ce se dăruia şi lupta în teren până în minutul 90, indiferent de scor. Iar dorul acesta ţinea cam de vreo 13 ani. De când (încă) mai aveam ECHIPĂ. Echipa mea, echipa noastră, echipa oraşului. După ce a murit inegalabilul Dobrin în 2007 am avut senzaţia că şi FC Argeş e pe ducă. Echipa ajunsese să fie condusă de pseudopatroni, aranjamentele cu arbitrii erau o constantă urâtă, iar rezultatele erau… lipsă. Purgatoriul cam lung din Liga a 2-a a fost o consecinţă dură, dar firească. M-am bucurat când FC Argeş a promovat în Liga 1 anul trecut. Dar aveam emoţii şi temeri. Echipa mi se părea necoaptă, labilă, superficială. Iar primele meciuri au reconfirmat temerile. Echipa nu juca mai nimic. Iar meciul cel mai ruşinos a fost cel din toamna lui FCSB (mai mult cu echipa de rezerve a FCSB), meci în care echipa nu doar că a pierdut cu 3-0, dar a şi jucat dezamăgitor, fără vână, fără nimic.

 

Însă nu mi-am pierdut speranţa. Iar speranţa a căpătat un alt contur la finalul lui 2020, odată cu venirea lui Mihai Ianovschi ca antrenor şi Jean Vlădoiu ca manager. Două nume legate de istoria şi performanţele FC Argeş. Doi profesionişti dedicaţi 150% FC Argeş. Şi, încet-încet, speranţa a devenit o realitate încântătoare. De la începutul acestui an, FC Argeş nu a pierdut vreunul dintre cele patru meciuri oficiale din Liga 1, având două victorii şi două egaluri. Însă dincolo de statistici şi puncte cel mai mult îmi place că echipa s-a schimbat. Şi-a schimbat mentalul, atitudinea. Iar cel mai recent exemplu e egalul de aseară cu FCSB. Adică aceeaşi echipă în faţa căreia FC Argeş pierduse lamentabil toamna trecută. Ce schimbare am văzut aseară. Un FC Argeş bătăios, cu dăruire şi pasiune până în ultimul minut. Altceva. Şi, cu puţin noroc, am fi putut chiar învinge FCSB. Însă rezultatul e unul bun. Pentru că e încă un pas din drumul spre renaşterea FC Argeş. FC Argeş cel de acum devine încet-încet FC Argeş de care mi-a fost dor cam mult. O echipă de neuitat, nu una de uitat. 

 

Foto: Gabriela Neacşu

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.