maesMijlocaşul belgian Alexander Maes (foto), ce joacă la FC Argeş din toamna anului trecut, este prieten din copilărie cu unul dintre cei mai buni portari din lume, nimeni altul decât conaţionalul său Thibaut Courtois de la Real Madrid. Cei doi au fost şi colegi la naţionalele de juniori ale Belgiei, iar în octombrie 2020, la scurt timp după ce Maes a semnat cu FC Argeş, Courtois a devenit fan pe Instagram al echipei alb-violete.

 

În vara lui 2019, portarul lui Real Madrid a mers special la o partidă a lui Beerschot în Belgia pentru a îşi susţine prietenul din copilărie. Maes spune că va încerca să îl aducă în vacanţa din această vară pe Courtois la Piteşti pentru a îi prezenta oraşul şi împrejurimile.

courtois

 

Maes este născut pe 26 martie 1992, la Genk, măsoară 174 cm și evoluează ca mijlocaș defensiv. În sezonul 2019-2020 a bifat 21 de partide în tricoul lui Beerschot, echipă cu care a reuşit revenirea în elita fotbalului belgian. În sezoanele 2017-2018 şi 2018-2019 a evoluat cu Beerschot în play-off-ul pentru calificarea pentru Europa League. În cariera sa, Alexander a mai trecut şi pe la formațiile belgiene de ligă secundă Lommel şi Cappellen, precum şi în prima ligă olandeză, la Willem II. Cel mai bun randament l-a dat în ediția de campionat 2015-2016, la Cappellen, echipă pentru care a marcat 15 goluri în 34 de meciuri. În cele zece sezoane ca fotbalist profesionist, Alexander a adunat 166 de meciuri şi 28 de goluri.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.