Virgil-Baciu-printre-copii.jpg

După cum v-am informat, ieri a fost anunțat  drept candidat la președinția Consiliului Județean Argeș din partea PMP actualul edil-șef al comunei Corbi, Virgil Baciu. Pe lângă nemulțumirile față de cum este condus județul la ora actuală (VEZI AICI!) , Virgil  Baciu a vorbit și despre câteva proiecte ale sale pe care vrea să le implementeze și la nivel județean. Cu alte cuvinte să transpună proiectele implementate la Corbi și la nivel județean.

Însă, cel mai important proiect, care după părerea noastră ar trebui urgent implementat nu la nivel județean, ci la nivel național, asta în cazul în care actualii politicieni s-ar gândi și la viitorul țării, nu doar la alegeri anticipate, este cel legat de stoparea abandonului școlar. Acest fenomen a luat o amploare destul de mare în România, în special din cauza sărăciei. 1 din 10 copii din România se culcă flămând, iar în ceea ce privește abandonul școlar, suntem pe locul 3 la nivelul Uniunii Europene. Dar pe cine interesează acest lucru? Politicienii noștri vedem că sunt preocupați de conservarea capitalului electoral de care se bucură în momentul de față, forțând organizarea alegerilor anticipate.

Singurul proiect implementat în România privind stoparea abandonului școlar este în comuna Corbi la inițiativa primarului Virgil Baciu.

De altfel, primarul din Corbi a început să investească în capitalul uman încă din 2016, prin acordarea unui stimulent la nașterea fiecărui copil din Corbi în valoare de 1000 de lei.

Iar de anul trecut, Primăria Corbi a acordat elevilor din localitate 100 de lei lunar pe parcursul anului școlar, cu condiția să nu aibă absențe nemotivate. Numărul absențelor nemotivate este permis până la 5, însă pentru fiecare absență se scad câte 5 lei, iar cei care înregistrează mai mult de 5 absențe nemotivate nu mai primesc deloc acest stimulent. Acest proiect s-a adresat inițial elevilor claselor primare, iar ulterior a fost extins și pentru clasele gimnaziale.

Așadar, acolo unde se vrea, se poate, proiectul din Corbi privind stoparea abandonului școlar fiind unicat la nivel național.

Însă, ieri, Virgil Baciu, în cadrul conferinței de presă în care și-a anunțat intenția de a candida la președinția CJ Argeș din partea PMP, a spus că  vrea să transpună proiectul din Corbi, privind stoparea abandonului școlar, și la nivel județean în colaborare cu UAT-urile din Argeș, asta dacă va reuși să câștige alegerile.

baciu.jpg

,,Primul proiect pe care vreau să-l implementez la nivel județean, pe care l-am implementat și în comuna Corbi, și care înțeleg că este unic în România, este acel sprijin financiar – material pentru creșterea natalității, creșterea copilului, prevenirea abandonului școlar și creșterea performanțelor școlare.  Am reușit și de asta plec cu inima împăcată de la Corbi, chiar la sfârșit de an, ca acest proiect să-l implementez în totalitate. Am pornit cu sprijin pentru naștere, după aceea am sprjinit copiii care merg la școală pentru a preveni abandonul școlar în învățământul primar, iar acum am ajuns la cel gimnazial. Acest lucru voi face în parteneriat cu UAT-urile care își doresc. Vor avea tot sprijinul meu. Voi investi în educație.

Așa cum domnul Manu, care a venit din domeniul sănătății, s-a aplecat foarte mult spre spitale – dispensare, așa mă voi apleca eu spre educația copiilor.

Ați văzut câți bani se cheltuiesc în sănătate? Au crescut bugetele de nu știu câte ori în ultimii 10 ani. Există vreun rezultat? Sau efectul este unul benefic? Nu. De la zi la zi sunt aceleași probleme. Să știți că în momentul când vom avea educație, vom avea și sănătate”, a declarat primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, candidat PMP la președinția Consiliului

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.