nord.JPGÎncepând de luni, 17 februarie, Primăria Piteşti va începe lucrările pentru proiectul de reconfigurare a zonei carosabile şi pietonale în Nord, la L-uri. Concret, este vorba despre zona blocului L6 de pe b-dul Nicolae Bălcescu, acolo unde traficul este intens şi de multe ori se creează blocaje. Lucrările care fac obiectul proiectului se desfăşoara pe traseul existent al Bulevardului Nicolae Bălcescu pe o suprafaţă de 1200 mp şi constau în următoarele:
-  reconfigurare a ariei carosabile şi pietonale în zona blocului L6, prin amenajarea unei a treia benzi de circulaţie care va contribui la fluidizarea traficului prin reducerea timpilor de staţionare şi creşterea vitezei de deplasare a autovehiculelor;
- extindere parcare pe o suprafaţă de 650 mp;
- amenajare trotuar pe o suprafaţă de 326 mp, în spatele căruia se va replanta gard viu pe o lungime de 139 m;
- reamenajare zonă verde pe o suprafaţă de 91 mp;
Investiția, estimată la o valoare de  451.007,62 lei, urmează a fi executată în termen de două luni de către firma contractantă, S.C. Comesad Drumuri S.A..
Primăria are în vedere pentru zona menţionată şi construcţia unui pasaj rutier, dar şi a unei pasarele dotată cu lift pentru pietoni.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro