popescu_carte.jpgCornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, și-a lansat astăzi cea de-a zecea carte. Managerul Muzeului, lector univ. dr. Cornel Popescu, împreună cu cercetătorul dr. Cornel Țucă au lansat astăzi, la Biblioteca Județeană, o nouă carte, dedicată marilor campanii și sacrificiilor Armatei Române din Primul Război Mondial.  Volumul este intitulat "Campania armatei române în Ungaria (20 iulie-18 august 1919) Ofensiva Armatei Roșii Ungară (20-22 iulie 1919)”.

La eveniment au fost prezenți președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Marius Nicolaescu, directorul Bibliotecii Județene, Octavian Sachelarie și primarul Ion Georgescu, din Mioveni. Un grup de pasionați de istorie au prezentat, în cadrul evenimentului, uniforme folosite de ostașii români în Primul Război Mondial.

"Această carte vrem s-o dedicăm tuturor ostașilor români care s-au jertfit pentru patrie. Este o carte care ar fi trebuit să apară anul trecut, când s-au împlinit 100 de ani de la respingerea ofensivei maghiare. Prezintă în sens documentar, nu triumfalist, acțiunile din primăvara și vara anului 1919", a declarat Cornel Popescu.

 "Ne bucurăm că dl director este din Mioveni, este un tânăr de viitor, un istoric desăvârșit. Este și consilier local, sperăm să facă carieră în istorie și în activitatea de la muzeu. Îi felicit pe ambii autori pentru evenimentul de astăzi", a spus în cadrul lansării primarul Ion Georgescu.

 

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro