- Thursday, 06 February 2020
- Written by Lucian Gherguș
- Hits: 1602
În toată perioada cât durat construcția noului spital din Mioveni, singurul spital construit de la zero în România în ultimii 30 de ani, mulți sceptici spuneau că degeaba se face acest spital pentru că nu va avea cine să lucreze în el. Pe lângă faptul că unii mai spuneau că o să fie gata în 30 de ani. După ce a fost finalizat și recepționat, în aproximativ o lună a fost pus și în funcțiune, mutându-se astfel o parte din secțiile vechiului spital din oraș, dar și secția de la spitalul din Călinești.
Acum, însă, conducerea spitalului a trecut la următoarea etapă, aceea de punere în funcțiune a secțiilor noi înființate. Iar pentru a pune în funcțiune noile secții, în primă fază trebuie să se organizeze concursuri pentru angajarea personalului de specialitate.
Așa se face că în urmă cu câteva săptămâni, Spitalul Orășenesc Mioveni a scos la concurs aproximativ 85 de posturi de asistente, infirmiere și îngrijitoare, ceea ce reprezintă doar o treime din posturile pe care le prevede organigrama noului spital. Iar de aici a început un nou șir de zvonuri și acuze cum că posturile ar fi deja aranjate. Însă revenind la prima idee, acuzele celor dintâi sceptici cu privire la lipsa personalului de specialitate au fost demontate prin numărul impresionant de dosare depuse pentru participarea la acest concurs. Mai exact, până astăzi s-au depus aproximativ 400 de dosare în vederea ocupării celor peste 80 de posturi scoase la concurs de Spitalul Orășenesc Mioveni. Însă, acum au apărut alte zvonuri, cum că aceste posturi ar fi aranjate.
# ,,Este folclorul românesc”
În acest sens, managerul spitalului din Mioveni, Horia Trăilă, a ținut să facă câteva precizări legate de organizarea concursului.
Mai exact, Horia Trăilă, auzind toate aceste zvonuri a încercat să impună o strictețe cât mai severă în ceea ce privește organizarea concursului pentru ocuparea acestor posturi.
Trăilă a impus ca toate dosarele de înscriere la concurs să se primească la recepția spitalului, pentru a nu lăsa impresia că cineva intră pe o altă ușă.
Totodată, Trăilă a solicitat sprijinul Universității din Pitești pentru găzduirea concursului, dar personal pentru supravegherea concursului.
Managerul Spitalului Orășenesc din Mioveni spune că prin toate aceste măsuri s-a încercat eliminarea oricărei suspiciuni legate de corectitudinea concursului.
,,Dacă se iau șpăgi, spuneți-mi și mie de cine se iau. Noi avem nevoie de oameni competenți aici. Nu știu de unde au apărut aceste discuții. Am dispus jos la recepție să fie primite toate dosarele de concurs, să nu aibă cineva impresia că sunt aduse pe o ușă din dos. Oricum, toate dosarele sunt evaluate de o comisie. Este folclorul românesc. Poate că în altă parte așa erau obișnuiți să gândească”, a spus Dr. Horia Trăilă, managerul spitalului.
# ,,Îi rog pe membrii unor partide politice să fie atenți pentru că se joacă cu cuvintele și să nu dea socoteală”
La rândul său, primarul Ion Georgescu spune că aceste zvonuri au plecat de la adversarii politici, care își doresc cu orice chip Primăria, încercând prin orice mijloace să ajungă în conducerea administrației locale.
,,Eu îi rog pe membri unor partide politice să fie atenți pentru că se joacă cu cuvintele și să nu dea socoteală. Să nu aibă vreo surpriză. Îi știu și pe cei cu conturi false. Eu înțeleg că se apropie campania electorală. Eu înțeleg că un partid politic vrea să intre în Consiliul Local Mioveni. Eu îi înțeleg că își doresc orașul Mioveni, dar nu prin chestii de 2 lei. Eu îi rog să-și vadă de treaba lor. Nu cred că populația orașului Mioveni se va lăsa păcălită de asemenea zvonuri”, a precizat primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu.
Popular Articles
- Most read
Publicitate