mioveni-contor.jpgIntrarea în sezonul rece va aduce cu siguranță o serie de probleme la instalațiile de apă, dacă nu sunt protejate corespunzător, atrage atenția SEdC Mioveni. 

Menținerea curățeniei și integrității căminului de branșament și protejarea contorului, inclusiv împotriva înghețului, intră în sarcina clientului/utilizatorului. 

Iată câteva recomandări pentru a evita problemele legate de riscul de îngheț la branșamente și apometre.

Blocați accesul aerului rece în căminele de apometre, case de scări, subsoluri de bloc, pe unde trec instalațiile de apă. Asigurarea microclimatului pentru apometrele montate în scările de bloc se poate realiza prin închiderea ușilor, geamurilor, sau la nevoie, înlocuirea acestora.

Protejați căminul de apometru deoarece înghețul începe prima dată de aici, după care se propagă spre rețeaua interioară. Trebuie ca acesta să aibă capacul închis și să nu se infiltreze apă.

𝗔𝗧𝗘𝗡𝗧̗𝗜𝗘!

Î𝗻𝗴𝗵𝗲𝘁̗𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮̆ 𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝘂𝗶, 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗱𝘂𝗰𝗲 𝗹𝗮 𝗶𝗻𝘂𝗻𝗱𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗮̆𝗺𝗶𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗮𝘂 𝗹𝗶𝗽𝘀𝗮 𝗮𝗽𝗲𝗶. 𝗜̂𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗰𝗮𝘇, 𝗿𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁̗𝗶𝗮 𝘀𝗮𝘂 𝗶̂𝗻𝗹𝗼𝗰𝘂𝗶𝗿𝗲𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀𝗲 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗲 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗮𝗹𝗮 𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶.

Pentru izolarea apometrului se pot folosi materiale termoizolante (polistiren, vată minerală, ș.a.m.d). În cazul apometrelor cu citire la distanță, nu este necesar să se lase liber vizorul aparatelor pentru citirea consumului.

Izolarea țevilor este, de asemenea, foarte importantă. Dacă aveți montată o chiuvetă în exterior, este neapărat nevoie să izolați țevile.

Nu folosiţi focul deschis pentru dezgheţarea conductelor!

În cazul în care vă confruntați cu probleme cu înghețul la instalațiile de apă, vă rugăm să anunțați în dispeceratul non-stop al S.Ed.C Mioveni, la unul din numerele de telefon: 0348/457.102; 0736.202.067.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.